Støt nu

Forsikring

Kaniner i hverdagen

Vi kan ikke kontrollere hvornår
kaninerne bliver syge

Mange vælger at få forsikring til deres kaniner, og blandt engagerede kaninejere er det i dag mere reglen end undtagelsen.

Vi kan desværre ikke kontrollere hvornår kaninerne bliver syge, og når det sker så skal det som regel gå stærkt. En akut syg kanin vil typisk holde op med at spise, hvilket resulterer i at maven går i stå. Dette bliver hurtigt direkte livstruende for kaniner, og det er derfor afgørende at man handler hurtigt, hvis ens kanin pludselig virker apatisk eller klemt og ikke vil spise. For langt de fleste mennesker, så kan et akut dyrlægebesøg uden for åbningstiden mærkes på pengepungen. Hvis behandlingen samtidig er omfangsrig, så kan et sygdomsforløb hurtigt løbe op i flere tusinde kroner.

Med kaniner skal man ikke se tiden an

Det er de færreste mennesker som ønsker at finde sig i en situation, hvor saldoen på kontoen bliver afgørende for, om kaninen overhovedet behandles eller ej. Mange kaniner er døde fordi deres ejer ikke følte, at de havde råd til at tage akut til dyrlægen uden for åbningstiden, og i stedet besluttede sig for at se tiden an. Disse situationer kan ofte forebygges med en sygeforsikring. Har man sygeforsikret sin kanin, så vil udgifter til dyrlægebesøg og medicin i forbindelse med skade eller sygdom være væsentligt mindre.

Undgå uforudsete udgifter med forsikring

Det giver en betydelig sikkerhed for både kanin og ejer, at der ikke er udsigt til store uforudsete udgifter hvis uheldet er ude. Mange dyreklinikker tilbyder sågar direkte skadesrefusion ved planlagte behandlinger af forsikrede kaniner. Her vil ejeren kun blive opkrævet den del af beløbet som ikke dækkes af forsikringen (i.e. selvrisikoen), og skal derfor ikke selv lægge penge ud for hele behandlingen.

Forsikring til kanin

At forsikre en kanin er en simpel proces og foregår som med andre dyr. Når man sygeforsikrer dyr, så er der stort set altid det forbehold, at forsikringen ikke dækker sygdom som er opstået før forsikringen blev tegnet. Derudover er der som regel en karensperiode på 2-4 uger fra forsikringen tegnes til man opnår fuld dækning. Det er for at forhindre, at folk venter med at forsikre deres kaniner til de bliver syge. Det anbefales derfor, at man forsikrer sine kaniner mens de er unge og raske, så man opnår maksimal dækning og slipper for eventuelle forbehold.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    WordPress Cookie Plugin af Real Cookie Banner